• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Agenţia Europeană pentru Medicamente a primit cererea de autorizare a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford

Agenţia Europeană pentru Medicamente a primit cererea de autorizare a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat marţi că a primit din partea companiei AstraZeneca o cerere de autorizare condiţionată pe piaţa europeană a vaccinului său anti-COVID-19 în colaborare cu Universitatea Oxford.

Informaţia a fost confirmată şi de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
 
Reprezentanţii EMA au precizat că vor analiza solicitarea companiei britanice prin intermediul unei proceduri accelerate.
 
O opinie despre o eventuală autorizare condiţionată ar putea fi enunţată pe 29 ianuarie, în timpul unei reuniuni a Comitetului pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) din cadrul EMA, au precizat reprezentanţii Agenţiei Europene pentru Medicamente.
 
EMA a transmis, de asemenea, că în timpul procedurii sale de analizare continuă a vaccinului britanic a evaluat datele furnizate de studii aflate în desfăşurare în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud. Informaţii suplimentare au fost de asemenea furnizate de AstraZeneca la cererea CHMP şi sunt în prezent examinate.
 
Dacă va primi recomandarea pentru utilizare din partea EMA şi va fi aprobat apoi în mod oficial de Comisia Europeană, vaccinul AstraZeneca-Oxford va deveni cel de-al treilea ser anti-COVID-19 care va fi disponibil în Europa, după cele produse de Pfizer-BioNTech şi Moderna.
 
Autorizarea condiţionată de utilizare pe piaţa europeană permite unui medicament să fie comercializat timp de un an în cele 27 de ţări membre în UE înainte ca toate datele despre eficienţa sa şi efectele sale secundare să fie disponibile.
 
Vaccinul AstraZeneca-Oxford a fost deja aprobat în mai multe ţări, precum Marea Britanie, Argentina, El Salvador şi India. Brazilia se va pronunţa în ceea ce priveşte aprobarea acestui vaccin în această săptămână.

12 ianuarie 2021 11:17
Modifică setările cookies