• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
AFP: Coloana de blindate, stationata la 40 km nord de orasul ucrainean Slaviansk

AFP: Coloana de blindate, stationata la 40 km nord de orasul ucrainean Slaviansk

O coloana de blindate si membri ai fortelor speciale ucrainene stationau marti la o distanta de aproximativ 40 de kilometri de Slaviansk, o localitate situata in estul Ucrainei, care a trecut sambata sub controlul unor grupari armate proruse, a constatat AFP.

Un jurnalist AFP a vazut aproximativ zece blindate, zece tancuri si sapte vehicule care transportau "spetnaz", membri ai fortelor speciale, in apropiere de localitatea Izium, la aproximativ 40 de kilometri nord de Slaviansk, pe drumul dinspre Harkov. 

Militarii, insotiti de politisti, au instalat un punct de control pe drum, cu ajutorul unei blindate usoare, protejate de blocuri de beton. Ei controleaza toate vehiculele care circula in ambele sensuri.  In total, aproximativ 100 de barbati sunt vizibili, iar o parte a coloanei este instalata, la adapost de priviri, sub copaci. 

Un ofiter parasutist, care a refuzat sa-si spuna numele, a refuzat totodata sa spuna cand a sosit coloana in zona.  "Nu vom trage in oameni pasnici. Nu ne este frica. S-a facut totul pentru ca oamenii sa depuna armele. Au avut loc negocieri, dar nu s-a ajuns la un rezultat", a spus el.  Intrebat daca militarii vor interveni in mod direct, ofiterul a dat asigurari ca aceasta sarcina este "treaba fortelor (Ministerului) de Interne. Noi suntem aici pentru a-i ajuta".  "Suntem aici pentru ca nu putem sa abandonam teritoriul. Tot ceea ce vom face va fi sa protejam independenta tarii noastre si pacea", a conchis ofiterul.  Contactat la Kiev, Ministerul de Interne a confirmat ca o interventie, in cazul in care va avea loc, va fi efectuata de catre Garda Nationala. 


15 aprilie 2014 16:41
Modifică setările cookies