• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Actorul James Gandolfini, starul din serialul Clanul Soprano , a murit la varsta de 51 de ani

Actorul James Gandolfini, starul din serialul “Clanul Soprano",  a murit la varsta de 51 de ani

Actorul american James Gandolfini, celebru prin rolul Tony Soprano in serialul HBO "Clanul Soprano", a decedat la varsta de 51 de ani, in Italia, a anuntat miercuri presa americana, relateaza AFP.

Actorul a murit in urma unei crize cardiace, potrivit site-urilor Variety si TMZ. Potrivit bbc.co.uk, Gandolfini se afla in Italia pentru a participa la un festival de film organizat in Sicilia.
 
James Gandolfini a devenit celebru cu rolul "nasului" din "Clanul Soprano", care a rulat pe micile ecrane timp de opt ani, iar ultimul episod al acestei saga a unei familii de mafioti din New Jersey, difuzat in Statele Unite pe 11 iunie 2007, a fost urmarit de mai multe milioane de spectatori. Pentru ca ultimul episod al serialului nu a dat lamuriri exacte despre destinul "nasului", multi au speculat ca va urma un lungmetraj, insa producatorii au negat acest lucru.
 
Calificat de New York Times ca, "poate, cea mai mare opera a culturii americane din ultimii 25 de ani", serialul "Clanul Soprano" a obtinut, de la crearea sa in 1999, cu 126 nominalizari si 21 premii Emmy, dar si cinci Globuri de Aur. Gandolfini a castigat pentru rolul lui Tony Soprano 3 premii Emmy si un Glob de Aur. La inceputul lunii iunie, "Clanul Soprano" a fost desemnat serialul cu cel mai bun scenariu din istoria televiziunii americane, intr-un top alcatuit de Sindicatul scenaristilor americani (Writers Guild of America).
 
Dupa serialul "Clanul Soprano", James Gandolfini a jucat pe Broadway, in piesa "God of Carnage", fiind elogiat de critica de specialitate. El a mai jucat pe Broadway in 1995, in piesa "On The Waterfront".
 
James Gandolfini a mai jucat in filme precum "Iubire adevarata/ True Romance" (1993), "Familie in stil italian/ Italian Movie" (1993), "Un mafiot la Hollywood/ Get Shorty" (1995), "12 oameni furiosi/ 12 angry men" (1997), "Mexicanul/ The Mexican" (2001), "Toti oamenii regelui/ All the king's men" (2006), "Ucide-i cu tandrete/ Killing them softly" (2012).
 
Gandolfini a produs, in 2007, documentarul "Alive Day Memories: Home from Iraq", in care a intervievat 10 veterani ai razboiului din Irak. Al doilea sau documentar a fost lansat in 2010 - "Wartorn: 1861-2010" analizeaza impactul stresului posttraumatic asupra soldatilor care au participat la diferite razboaie din istoria Americii si asupra familiilor acestora.

20 iunie 2013 09:15
Modifică setările cookies