• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Accidentul aviatic din Anglia: peisaj apocaliptic si cel putin 11 morti

Accidentul aviatic din Anglia: peisaj apocaliptic si cel putin 11 morti

Teribilul accident produs la un show aviatic din sudul Angliei a lasat in urma un peisaj apocaliptic si un bilant sumbru. Cel putin 11 oameni au murit, cand un avion militar de colectie s-a prabusit pe autostrada A27.

Pilotul n-a reusit sa redreseze aparatul, dupa o manevra de acrobatie. Din cauza incendiului izbucnit dupa impact, identificarea victimelor va fi extremde dificila. 

Cu doar cateva zeci de secunde inainte, mai multi oameni au filmat momentul cand avionul de epoca, un aparat de vanatoare britanic de tip Hawker Hunter, din anii '60, s-a prabusit in timpul showului aerian de la Shoreham-by-Sea.

Avionul a trecut pe deasupra unei autostrazi din apropierea aerodromului si a lovit mai multe vechicule inainte sa-si incheie cursa in vegetatia de pe camp. A izbutit se pare sa evite caderea pe un autobuz, insa a rupt in doua o limuzina din cele folosite de miri la nunti.

Jane Derrick,  politia West Sussex : "Din cate stim pana in acest moment, victimele se numara dintre cei aflati pe sosea, nu si dintre spectatorii din perimetrul rezervat show-ului aviatic".  

Cei 15 raniti, inclusiv pilotul, au fost evacuati cu elicopterele.


24 august 2015 12:53
Modifică setările cookies