• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Accident mortal in timpul operatiunii de recuperare a cadavrelor de la bordul epavei feribotului Sewol, scufundat in 16 aprilie

Accident mortal in timpul operatiunii de recuperare a cadavrelor de la bordul epavei feribotului Sewol, scufundat in 16 aprilie

Un scafandru a murit marti in timp ce explora epava feribotului sud-coreean Sewol, care a naufragiat pe 16 aprilie, o catastrofa soldata cu peste 300 de morti si persoane date disparute si cauzata de o serie de neglijente potrivit primelor elemente ale anchetei, relateaza AFP.

Scafandrul, in varsta de 53 de ani, a inceput sa respire cu dificultate, la o adancime de 25 de metri de fundul marii, a declarat pentru presa un purtator de cuvant al Pazei de Coasta.
 
El si-a pierdut cunostinta si a fost evacuat, dar a fost declarat mort la spital.
 
Aproximativ zece scafandri care participa la efortul de recuperare a cadavrelor din epava Sewol, la aproximativ 40 de metri adancime, s-au confruntat cu accidente de decompresie.
 
Feribotul de 6.825 de tone s-a scufundat, in largul coastelor de sud, cu 476 de persoane la bord, inclusiv 325 de liceeni provenind de la aceeasi institutie de invatamant, in apropiere de Seul. Bilantul era, marti, de 263 de morti, iar 39 de persoane erau date disparute.
 
Cei 15 membri ai echipajului au fost arestati si plasati in detentie, dupa ce au abandonat nava, in timp ce sute de pasageri erau prinsi in capcana, la bord.
 
Echilibrul feribotului a fost compromis si din cauza ca au fost adaugate cabine, in mod ilegal, pe mai multe punti, in 2012.
 
Anchetatorii au stabilit ca echipajul a asteptat 40 de minute, dupa ce a lansat un mesaj de salvare, pentru a-i avertiza pe pasageri cu privire la pericolul rasturnarii navei.

6 mai 2014 08:41
Modifică setările cookies