• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Academia Americana de Film a schimbat sistemul de votare pentru premiile Oscar

Academia Americana de Film a schimbat sistemul de votare pentru premiile Oscar

Toti membrii Academiei Americane pot vota la toate cele 24 de categorii ale Premiilor Oscar, incepand cu acest an, a anuntat, sambata, presedintele acestei uniuni, Hawk Koch, citat de Variety.

Consiliul Academiei a aprobat astfel decizia de a permite membrilor sa vizioneze nominalizatii la categoriile "cel mai bun scurtmetraj documentar" si "cel mai bun film intr-o limba straina" pe marele ecran sau pe DVD.  Inaintea rundei finale de votare, Academia va pune la dispozitia votantilor DVD-uri cu filmele nominalizate la urmatoarele categorii: "cel mai bun film intr-o limba straina", "cel mai bun lungmetraj documentar", "cel mai bun scurtmetraj documentar", "scurtmetraj de animatie" si "scurtmetraj live-action". 

Anii trecuti, membrii Academiei vedeau filmele nominalizate obligatoriu intr-un cinematograf.

"Aceasta schimbare este o continuare a eforturilor noastre de a mari gradul de participare a membrilor Academiei in toate aspectele, inclusiv votarea pentru premiile Oscar", a daugat Koch.

Gala premiilor Oscar de anul viitor va avea loc pe 2 martie. Procesul de nominalizare pentru toate categoriile ramane neschimbat.  In acest an, renumita firma americana PricewaterhouseCoopers a avut in fata o noua provocare - introducerea sistemului de votare online pentru prima data, alaturi de traditionalul sistem ce include buletine de vot tiparite si expediate prin posta membrilor Academiei de film americane din lumea intreaga.


7 mai 2013 09:15
Modifică setările cookies