• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
A murit producatorul de muzica Phil Ramone, distins cu 14 premii Grammy si care a introdus sistemul de sunet surround in filme

A murit producatorul de muzica Phil Ramone, distins cu 14 premii Grammy si care a introdus sistemul de sunet "surround" in filme

Producatorul de muzica american Phil Ramone, pionier al inregistrarilor digitale, cofondator al casei de discuri A & R Recording, distins cu premii Grammy de 14 ori, a decedat sambata, la New York, la varsta de 72 de ani, anunta familia artistului, citata de New York Times.

Decesul a fost anuntat de fiul artistului, Matthew. Acesta nu a oferit detalii despre cauza mortii, dar Phil Ramone fusese spitalizat in Manhattan, la sfarsitul lunii februarie, pentru tratarea unui anevrism aortic.
 
Phil Ramone, considerat unul dintre cei mai de succes producatori muzicali din istorie, a colaborat cu unii dintre cei mai prestigiosi artisti din ultimii 50 de ani, printre care se numara Ray Charles, Frank Sinatra, Paul Simon, Billy Joel si Barbara Streisand.
 
Lui Phil Ramone i se atribuie prima piesa muzicala comerciala de mare succes lansata pe CD - albumul "52nd Street", al cantaretului Billy Joel, din 1982.
 
Artistul a deschis propria casa de inregistrari - A & R Recording - la varsta de 19 ani. De-a lungul carierei, Ramone a primit 14 premii Grammy, inclusiv titlul "producatorul anului", in 1981, si trei titluri "albumul anului", pentru piesele "Still Crazy After All these Years" (Paul Simon - 1976), "52nd Street" (Billy Joel, 1980) si "Genius Loves Company" (Ray Charles, 2005).
 
Ca inginer de sunet, Phil Ramone este autorul a numeroase inovatii, fiind, printre altele, cel care a introdus sistemul de sunet digital "surround" in filme.

31 martie 2013 09:44
Modifică setările cookies