• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Doliu in tenisul romanesc. A murit Florenta Mihai

Doliu in tenisul romanesc. A murit Florenta Mihai

Florenta Mihai, prima jucatoare din tara noastra care a ajuns pana in finala de la Roland Garros, in 1977, atat la simplu, cat si la dublu mixt, a murit, marti dimineata, la varsta de 60 de ani, a anuntat Federatia Romana de Tenis, potrivit Agerpres.

Florenta Mihai, unul dintre cele mai mari talente pe care le-a avut tenisul romanesc, si-a dedicat intreaga viata fenomenului sportului alb de la noi din tara, fie din postura de jucatoare, fie din cea de antrenor sau facand parte din echipa Federatiei Romane de Tenis. 

Dintre meritele pe plan sportiv ca jucatoare, Florenta Mihai a obtinut medalia de bronz la Roland Garros in 1976; s-a clasat in primele opt jucatoare la simplu la US Open in 1979 si a facut parte din echipa de Cupa Federatiei a Romaniei timp de sase editii (dublu alaturi de Virginia Ruzici), reusind sa intre in primele opt echipe din Grupa Mondiala la editiile din 1983 - Zurich, 1981 - Tokyo, 1980 - Berlin, 1978 - Melbourne. 

Multipla campioana nationala la probele de simplu, dublu si dublu mixt (1971-1983), Florenta Mihai s-a impus si in multe turnee internationale, printre altele castigand proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) si medalia de bronz, la simplu, in 1978. 

Ca antrenor, Florenta Mihai a fost capitan-nejucator al echipei de Fed Cup aproximativ 14 ani, a condus echipa Romaniei la Jocurile Olimpice de la Barcelona, Atlanta si Sydney.

A fost antrenoarea unor jucatoare de top precum Irina Spirlea - loc 7 mondial, Ruxandra Dragomir - loc 15 mondial si Irina Begu.


14 octombrie 2015 15:18
Modifică setările cookies