• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
A murit B.B. King, supranumit si Regele Blues-ului

A murit B.B. King, supranumit si “Regele Blues-ului”

Chitaristul si cantaretul american B.B. King, o adevarata legenda muzicii blues, s-a stins din viata joi, la varsta de 89 de ani, in Las Vegas, a anuntat avocatul acestuia, potrivit BBC News.

Artistul a murit in somn, dupa ce fusese spitalizat recent din cauza deshidratarii, complicatie a unui diabet. Ulterior, el a fost externat si a continuat sa fie tratat la resedinta sa din Las Vegas. Artistul a tinut sa le multumeasca fanilor sai pentru sustinere, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.
 
Supranumit "Regele blues-ului", B.B. King a inspirat prin muzica sa generatii intregi de artisti si este considerat unul dintre cei mai talentati chitaristi ai tuturor timpurilor.
 
Cunoscut pentru piesele "Lucille", "Sweet Black Angel", "Rock Me Baby" sau "The Thrill Is Gone", B.B King a fost recompensat de-a lungul carierei cu numeroase premii importante, printre care 15 trofee Grammy si a fost inclus in Rock and Roll Hall Of Fame inca din 1987.
 
Intr-un top 100 al celor mai mari chiatristi ai tuturor timpurilor, realizat de revista Rolling Stone, B.B King s-a aflat pe al treilea loc, fiind surclasat doar de Jimi Hendrix si Duane Allman.
 
Nascut in 1925, pe o plantatie de bumbac, in Mississippi, B.B. King a invatat sa cante la chitara de la varsta de 12 ani. King si-a inceput cariera muzicala in 1947 si a ajuns sa sustina sute de concerte in fiecare an, recordul fiind atins in 1956, cand a avut 342. Chiar si in ultimii ani, artistul nu a renuntat sa fie prezent pe scena si a continuat sa sustina aproximativ 100 de concerte pe an.

15 mai 2015 09:32
Modifică setările cookies