• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
8 state din nord-estul Braziliei au ramas fara curent electric

8 state din nord-estul Braziliei au ramas fara curent electric

O importanta pana de electricitate a afectat miercuri opt state in nord-estul Braziliei, in care se afla trei orase gazda ale Campionatului Mondial de Fotbal din 2014, a anuntat compania nationala pentru furnizarea energiei electrice ONS, relateaza AFP.

Pana s-a produs la ora 15.00 (22.00, ora Romaniei), iar alimentarea a fost restabilita treptat incepand de la la ora locala 18.05 (joi, 1.05, ora Romaniei), potrivit ONS.
 
Ministrului brazilian al Minelor si Energiei, Edison Lobao, a explicat miercuri seara ca pana a fost provocata de un incendiu de la o ferma in statul Piaui. Oficialul a exclus posibilitatea unei defectiuni a sistemului de aprovizionare cu energie electrica. "Sistemul este bun, puternic, comparabil cu cele mai bune din lume. Din pacate, astfel de lucruri se intampla uneori in Brazilia si in strainatate", a declarat el.
 
Opt state din nord-estul Braziliei au fost afectate si anume: Bahía, Pernambuco, Paraiba, Alagoas, Ceara, Piaui, Rio Grande de Nord si Sergipe.
 
Aceste pene de electricitate lasa frecvent milioane de brazilieni pe intuneric, timp de mai multe ore. La sfarsitul lui 2002, o intrerupere de curent electric a paralizat Aeroportul International Rio de Janeiro, prin care trec numerosi turisti. Presedinta braziliana Dilma Rousseff a atribuit aceasta defectiune unei erori umane.

29 august 2013 11:32
Modifică setările cookies