• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
8 politisti si 11 instructori auto, retinuti in dosarul permiselor de conducere obtinute ilegal. Sumele uriase de bani, gasite la perchezitii

8 politisti si 11 instructori auto, retinuti in dosarul permiselor de conducere obtinute ilegal. Sumele uriase de bani, gasite la perchezitii

Miercuri, ei urmeaza sa fie prezentati instantei Tribunalului Bucuresti, care va decide daca vor fi arestati. Anchetatorii spun ca gruparea aranja examenul de traseu, iar candidatii care dadeau spaga erau admisi. 

La perchezitii au fost gasite sume mari de bani. Numai in masina unuia dintre instructori erau 41.000 lei si 2.800 de euro.  

Sunt 87 de suspecti in total: politisti, instructori si conducatori auto. Cu totii ar fi implicati intr-o noua retea prin intermediul carea se obtineau mai usor permisele. 

Ancheta politistilor a scos la iveala o caracatita uriasa prin care erau eliberate permise celor care plateau spaga, chiar daca habar nu aveau sa conduca. Sunt elevii deveniti peste noapte soferi cu acte in regula care in traficul si asa aglomerat din Bucuresti devin o problema sau un pericol pentru ceilalti participanti la trafic.

Candidatii dadeau examenul scris. Cine il lua putea plati pentru cel de-al doliea test, cel practic. Instructorul auto ar fi fost omul de legatura. El ii facea oferta elevului si tot el incasa banii, intre 250 si 350 de euro. Parte din suma ajungea la politistul examinator care avea grija ca elevul sa promoveze examenul si sa obtina permisul.  

Anchetatorii spun ca dura de un an acest sistem si, ca atare, se ajunsese la folosirea de coduri.  

Potrivit anchetatorilor, cele 100 de permise eliberate fraudulos pot fi anulate dupa ce prefectura Bucuresti va sesiza instanta, iar judecatorii vor da o sentinta definitiva care va demonstra ca ele au fost emise in mod ilegal.  


16 decembrie 2015 14:19
Modifică setările cookies