• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
70% dintre apelurile la 112 au fost false in 2012. Oameni inconstienti pun in pericol alertele reale

70% dintre apelurile la 112 au fost false in 2012. Oameni inconstienti pun in pericol alertele reale

Peste 12 milioane de oameni au tinut anul trecut inutil ocupate liniile 112, lasandu-i fara sprijin pe cei aflati intr-adevar in dificultate. Cu alte cuvinte, aproape 70% dintre apelurile de la serviciul unic de urgenta au fost false. Tocmai de accea, oficialii ne roaga pe toti sa sunam la sistemul de urgenta doar atunci cand avem o problema reala si sa nu-i facem sa astepte pe cei care au nevoie intr-adevar de ajutor.
 

Ingrijorator este faptul ca, desi au trecut opt ani de cand serviciul activeaza in Romania, 68% din apeluri nu au nicio legatura cu numarul unic de urgenta. Oameni inconstienti pun in pericol alertele reale, informeaza stirile ProTv

Peste 10.0000 de cetateni au fost sanctionati anul trecut, fiecare cu o mie de lei, pentru ca au sunat fara motiv la numarul unic de urgenta. Unii sunt copii si au impresia ca fac un lucru amuzant. Ca sa inteleaga ce inseamna o alerta falsa, autoritatile le-au aratat astazi unde duce un asemenea apel.

An dupa an, 112 se modernizeaza: aplicatii care permit vizualizarea resurselor pe harta, un serviciu multilingvistic care ofera posibilitatea ca atunci cand intra un apel intr-o anumita limba straina sa poata fi adusa in conferinta respectiva o persoana de oriunde ar fi ea in tara.

Anul trecut, telefoanele 112 au sunat de aproape 19 milioane de ori.
 


11 februarie 2013 18:48
Modifică setările cookies