• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
7 raniti la Odesa, intr-o explozie la un punct de control proucrainean. Moscova, acuzata ca vrea sa provoace Al Treilea Razboi Mondial

7 raniti la Odesa, intr-o explozie la un punct de control proucrainean. Moscova, acuzata ca vrea sa provoace "Al Treilea Razboi Mondial"

Sapte persoane au fost ranite in noaptea de joi spre vineri la un punct de control proucrainean langa portul Odesa, unde locuitorii au construit puncte de control pentru a opri intrarea unor separatisti care vin Transnistria, relateaza The Guardian in editia electronica.

Potrivit publicatiei britanice, politia a anuntat acest bilant, in urma exploziei unui dispozitiv improvizat. Locuitorii din oras au construit mai multe puncte de control in jurul portului, pentru a opri intrarea unor separatisti prorusi de pe teritoriul regiunii separatiste moldovene Transnistria, precizeaza The Guardian.
 
Martori citati de agentia Interfax afirma ca bomba a fost aruncata la punctul de control dintr-o masina, o informatie care nu a fost confirmata de catre politie.
 
In regiunea separatista moldoveana Transnistria, Rusia a stationat trupe de "mentinerea pacii" si trupe care pazesc depozite de armament din perioada sovietica.
 
Premierul interimar ucrainean Arseni Iateniuk a acuzat Rusia, vineri, ca vrea sa lanseze "al treilea razboi mondial", sustinand insurectia separatista din estul Ucrainei, si a indemnat comunitatea internationala "sa se uneasca impotriva agresiunii rusesti", relateaza AFP.

"Tentativele de agresiune ale armatei rusesti asupra teritoriului Ucrainei vor conduce la un conflict pe teritoriul Europei. Lumea nu a uitat al Doilea Razboi Mondial, iar Rusia vrea sa lanseze al treilea razboi mondial", a declarat Iateniuk intr-o sedinta de Guvern.

25 aprilie 2014 15:40
Modifică setările cookies