• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
56,2% dintre romani cred ca tara noastra nu ar trebui sa primeasca refugiati

56,2% dintre romani cred ca tara noastra nu ar trebui sa primeasca refugiati 

Mai mult de jumatate dintre romani cred ca tara noastra nu ar trebui sa primeasca refugiati si ca acestia nu ar trebui sa se stabileasca in Romania, arata un sondaj INSCOP. 

56,2% dintre respondenti cred ca Romania nu ar trebui sa primeasca refugiati, in timp ce 35,5% cred ca ar trebui sa primeasca, iar 8,3% au ales varianta "nu stiu sau nu raspund". 

Dintre cei care cred ca Romania trebuie sa primeasca refugiati, 82,1% considera ca tara noastra trebuie sa stabileasca singura cota pe care o poate primi, iar 14,6% spun ca ar trebui primit numarul de refugiati cerut de UE, in timp ce procentul non-raspunsurilor a fost de 3,3%. 

26,5% dintre romani ar fi de acord ca refugiatii sa se stabileasca in Romania, in timp ce 65,3% sustin contrariul.

Barometrul arata ca 95,8% dintre romani declara ca au auzit de criza refugiatilor din Orientul Mijlociu, 2,2% ca nu au auzit despre aceasta situatie, iar 2% nu stiu sau nu au raspuns. 

41,7% dintre respondenti cred ca refugiatii adunati la granitele UE au plecat din tarile lor din cauza razboiului din Orientul Mijlociu, in timp ce 23,4% cred ca este vorba de grupuri care vin cu scopul de a destabiliza Europa, 23,3% ca este vorba de imigranti care vin spre vechiul continent din cauza saraciei din zonele lor de origine. 5,9% cred ca imigrantii sunt, in primul rand, persoane care ar prefera sa traiasca in UE, iar 5,7% nu stiu sau nu raspund la intrebare.


22 septembrie 2015 12:27
Modifică setările cookies