• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
35 de ostatici si 15 rapitori, ucisi in Algeria. SRI a constituit o celula de criza

35 de ostatici si 15 rapitori, ucisi in Algeria. SRI a constituit o celula de criza

35 de ostatici si 15 rapitori au fost ucisi la complexul de exploatare a gazelor din Algeria, in timpul unei interventii a armatei, anunta Al Jazeera.

Armata algeriana inconjurase complexul de exploatare a gazelor unde erau tinuti ostatici zeci de muncitori occidentali, iar interventia a avut loc in timp ce rapitorii incercau sa mute ostaticii in alta locatie.
 
Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, a declarat pentru Mediafax ca s-a constituit o celula de criza in legatura cu rapirile din Algeria, la nivelul institutiilor abilitate din cadrul sistemului national de prevenire si combatere a terorismului.
 
Un rapitor, care s-a prezentat ca Abu al-Baraa, a declarat joi pentru postul Al-Jazeera, ca intre cei 41 de ostatici din Algeria se afla un roman, relateaza AFP.
 
"Patruzeci si unu de occidentali, printre care se numara sapte americani, dar si francezi, britanici si japonezi", au fost luati ostatici, precizeaza gruparea islamista.
 
Militanti islamisti au atacat miercuri un complex al British Petroleum din sudul Algeriei.
 
Un britanic si un algerian au fost ucisi, iar alte sase persoane au fost ranite, intre care doi straini, in timpul atacului comis miercuri dimineata de aproximativ 20 de agresori in orasul In Amenas, in sud-estul Algeriei, in apropiere de frontiera cu Libia. Atacul si luarea de ostatici au fost puse la cale de combatanti Al-Qaida veniti din nordul Mali.

"Sun doi morti, un algerian si un britanic", a declarat ministrul de Interne algerian, Dahou Ould Kablia, pentru televiziunea nationala care a mentionat de asemenea ca un britanic, un norvegian si un scotian au fost raniti alaturi de doi jandarmi si un agent de securitate algerian.

17 ianuarie 2013 15:30
Modifică setările cookies