• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
25 de tari participa la cautarea extinsa a zborului MH370, disparut in urma cu 8 zile

25 de tari participa la cautarea extinsa a zborului MH370, disparut in urma cu 8 zile

Malaysia a anuntat duminica faptul ca 25 de tari sunt implicate, de-acum, in cautarea intr-o zona vasta, extinsa pe uscat si pe mare, a avionului de tip Boeing 777 apartinand companiei Malaysian Airlines, disparut de pe ecranele radarelor in urma cu opt zile, relateaza AFP.

"Numarul tarilor implicate in cautari si operatiuni de salvare ale zborului MH370 a crescut de la 14 la 25, cu tot ceea ce inseamna acest lucru ca noi provocari in privinta coordonarii si diplomatiei", a declarat ministrul malaysian al Transporturilor Hishammuddin Hussein, scrie Mediafax.

 

Cooperarea cu aceste tari, intre care se afla Statele Unite, China si Franta include date obtinute prin satelit si militare, potential sensibile.

"Speram astfel ca partile care pot sa ne asiste vor ajuta la o mai buna tintire a zonei de verificat", a declarat ministrul despre aceasta sarcina tot mai dificila.

Politia malaysiana a cerut politiilor si serviciilor de informatii din tarile din care se aflau cetateni la bordul avionului sa procedeze la verificari ale antecedentelor pasagerilor.

Dupa suspendarea operatiunilor in Marea Chinei de Sud sambata, avioane si nave se concentrau asupra a doua coridoare, si anume una la nord, incepand din Kazahstan si pana in nordul Thailandei, iar celalalt la sud, din Indonezia si pana in sudul Oceanului Indian.

Culoarul din sud este considerat mai susceptibil de catre unii nalisti, care subliniaza ca cel din nord traverseaza spatiul aerian al mai multor tari, ale caror radare militare ar fi detectat in mod sigur un avion.

Malaysia a solicitat totodata Indiei sa-si suspende cautarile in Golful Bengal si in apropiere de insulele Andaman si Nicobar, care fac parte din culoarul nordic.

 

16 martie 2014 13:31
Modifică setările cookies