• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
2014, cel mai cald an de pe Pamant

2014, cel mai cald an de pe Pamant

Gazele cu efect de sera, care se afla la originea schimbarilor climatice, au atins un nivel record de concentratie in atmosfera in 2014, care a fost cel mai calduros an de cand se fac inregistrari meteorologice pe Pamant, potrivit raportului American Meteorological Society.

"Bioxidul de carbon, metanul si protoxidul de azot, principalele gaze cu efect de sera, eliberate in atmosfera, au atins recorduri de concentratie in 2014", se arata in documentul despre "Situatia climei in 2014".

"Europa a trecut prin cel mai calduros an de cand se fac inregistrari, in circa 20 de tari fiind doborate recordurile precedente", precizeaza raportul.

Australia si-a depasit, pentru al treilea an consecutiv, recordul de temperatura. Mexicul a avut cel mai calduros an. Singura regiune din lume unde s-au inregistrat anul trecut temperaturi mai mici decat media anuala a fost partea estica a Americii de Nord. 

Si oceanele au inregistrat anul trecut recorduri de temperatura .Nivelul global al marilor a atins un record in 2014, in crestere cu 6,7 centimetri fata de media din 1993.


17 iulie 2015 09:36
Modifică setările cookies