• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
17 morti si 4 disparuti, in urma inundatiilor catastrofale care au lovit Coasta de Azur

17 morti si 4 disparuti, in urma inundatiilor catastrofale care au lovit Coasta de Azur

In Franta, presa cauta vinovati pentru inundatiile catastrofale, care au lovit Riviera franceza. Un bilant provizoriu indica 17 morti si patru disparuti. Serviciul national de meteorologie a fost primul luat in vizor, insa acesta a explicat ca fenomenul a prins imprevizibil proportii, asa ca nu a fost timp pentru emiterea unui cod rosu. Pe langa victime, inundatiile au lasat in urma case, masini si drumuri distruse. 20.000 de locuinte nu aveau nici aseara curent electric.

 

In Cannes, ploile abundente au facut ca raul Brague sa se reverse in statiune. Nauciti, turistii  s-au descaltat si au umblat prin apa, tinandu-se unul de altul, ca sa nu-si piarda echilibrul. Potopul cazut pe neasteptate a fost extraordinar de violent. In doua zile s-au inregistrat precipitatii echivalente cu normalul pentru o luna.

La Nisa, pe Promenade des Anglais, suvoaiele au doborat mai multi copaci. Cum pe Coasta de Azur sezonul turistic este inca in toi, peste 500 de oameni, in majoritate britanici si danezi, au fost blocati pe aeroportul din Nisa. Alte sute de oameni si-au petrecut noaptea in trenurile intepenite pe sine. Au fost afectate si patru garnituri ticsite cu pelerini italieni care se intorceaua de la Lourdes.

Un cartier din Biot a fost devastat. Apa a trecut de un metru si 60 de centimetri. Viitura a luat zeci de masini, ziduri de beton si a patruns in case.

Cei care n-aveau etaj la casa au fost evacuati cu elicopterele. Supravietuitorii vorbesc de un asalt brutal si distrugator.

Presedintele Francois Hollande si ministrul de interne s-au deplasat luni dimineata in sud-estul Frantei, ca sa-si exprime solidaritatea cu localnicii.


5 octombrie 2015 10:43
Modifică setările cookies