• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Datoriile Institutului Cantacuzino, sterse cu 10 mil. euro de la Guvern

Datoriile Institutului Cantacuzino, sterse cu 10 mil. euro de la Guvern

Guvernul va dezbate acordarea unui ajutor de stat pentru Institutul Cantacuzino, a anuntat premierul Victor Ponta, miercuri.

"O sa va rog, domnule ministru Cimpeanu, cu sprijinul Finantelor, al Sanatatii, avem proiectul de ordonanta privind acordarea ajutorului de stat pentru Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino. Deci, in primul rand, stergem toate datoriile si pornim de la un moment "T zero'. Important este sa avem si un plan ca, dupa aceea, sa nu se acumuleze din nou datorii, ci sa poata sa fie pus in functiune si sa-si exercite rolul absolut strategic, si national, si de mandrie nationala pana la urma, pe care il are Cantacuzino", a declarat Ponta. 

Seful Guvernului s-a adresat apoi ministrului Educatiei: "Important este ca stergem datoriile, avem notificata si Comisia Europeana, da?".  "Stiu ca e in prima lectura, dar urmeaza sa primim si aprobarea de la Comisia Europeana in asa fel incat sa fie foarte clar ca putem sa facem acest lucru", a mai declarat premierul Ponta.

Guvernul va da un ajutor financiar de 10 milioane euro pentru acoperirea datoriilor Institutului catre bugetul de stat si furnizori, dar si pentru dezvoltarea ulterioara a acestuia, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.


10 iunie 2015 11:57
Modifică setările cookies