• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
10.000 de oameni au protestat la Chisinau, dupa ce un miliard de dolari a disparut din seifurile unor banci

10.000 de oameni au protestat la Chisinau, dupa ce un miliard de dolari a "disparut" din seifurile unor banci

Aproximativ 10.000 de manifestanti s-au adunat duminica in centrul Chisinaului pentru a protesta fata de disparitia unui miliard de dolari din seifurile a trei banci din Republica Moldova.

La inceputul lunii aprilie, Banca Centrala a Republicii Moldova a descoperit ca trei institutii bancare, reprezentand aproximativ o treime din activele bancare ale tarii, acordasera credite care totalizau un miliard de dolari (890 milioane de euro), adica 15 % din Produsul Intern Brut (PIB) al tarii.
 
Destinatarii acestor credite nu sunt identificati, iar banii nu mai pot fi gasiti. Potrivit raportului unei comisii parlamentare, din care s-au scurs informatii in presa, o parte din bani ar fi fost transferata in patru banci rusesti.
 
Peste 10.000 de oameni au protestat duminica impotriva acestui scandal financiar, potrivit cifrelor politiei locale, citate de agentia de presa rusa Interfax, conform Agerpres.
 
Manifestantii, reuniti de platforma de opozitie Dreptate si Adevar, scandau sloganuri anticoruptie si cereau demisia procurorului general, dar si a judecatorilor Curtii Supreme si a mai multor politicieni, pe care ii considera implicati in scandal.

4 mai 2015 09:08
Modifică setările cookies