• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cafeneaua unde nu trebuie sa platesti pentru consumatie. Cum a ajuns o afacere profitabila

Cafeneaua unde nu trebuie sa platesti pentru consumatie. Cum a ajuns o afacere profitabila

O cafenea unde nu trebuie sa platesti pentru consumatie s-a deschis in Germania. Ceva totusi costa: timpul pe care il petreci acolo. Mai exact, trei euro pentru fiecare ora in care poti savura cate cafele si fursecuri vrei, intr-o atmosfera relaxanta. Este prima cafenea de acest fel din Germania, dupa o idee copiata de la rusi, care, de ceva vreme, achita nota de plata la cafenea... dupa ceas.
 

Prima cafenea unde platesti in functie de timpul pe care il petreci la masa doar ce si-a deschis portile in orasul Wiesbaden. Proprietarii spun ca in localul lor atmosfera este cea care face toti banii.

"Aici nu bei o ceasca de cafea scumpa, stai la masa, iar chelnerul parca iti spune din priviri: "Nu ai vrea sa mai comanzi inca o cana?!" Poti sta la masa, consumi ceva oricand vrei, asa ca nu platesti zece cafele scumpe, ci zece ore petrecute aici la un pret rezonabil", a declarat Markus Wach, proprietarul cafenelei.

Conceptul inedit atrage numerosi clienti. Acestia primesc cate o bratara pe care e trecuta ora la care au intrat. In functie de aceasta, la plecare, achita nota de plata.

"Imi place fiindca aici te simti mai liber decat intr-o cafenea obisnuita, fiindca te poti bucura de timpul petrecut aici fara sa trebuiasca tot timpul sa comanzi cate ceva".

"Este un loc confortabil, iar dupa o zi obositoare poti veni aici, iti aduci ceva de citit si un calculator".

Ideea a prins contur la mii de kilometri departare, in Rusia. In Moscova, a aparut prima cafenea de acest fel din lume. In localul respectiv, o ora costa 120 de ruble, adica aproximativ 3 euro.

"Pentru noi nu conteaza banii, ci oamenii. Dupa cum vedeti, supravietuim totusi din castiguri", a spus  Iwan, proprietarul cafenelei.

Afacerea este totusi profitabila, deoarece, spun chiar proprietarii, intr-un mediu relaxant, oamenii tind sa ignore scurgerea timpului si isi prelungesc sederea la masa.


4 iunie 2013 14:35
Modifică setările cookies