• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Descoperire soc in Rusia. Orasul imigrantilor de sub garaje

Descoperire soc in Rusia. Orasul imigrantilor de sub garaje

Politia a gasit in subsolul unor vechi depozite un adevarat ghetou de imigranti, care functiona dupa regulile unui mic orasel. In conditii greu de imaginat traiau aici 219 suflete. Imigrantii proveneau din Asia si munceau la negru intr-un atelier de croitorie, improvizat in acelasi loc. Dupa serviciu, se relaxau la cinema, la casino sau la cafeneaua...toate amenajate de angajator in subteran. Toti imigrantii au ajuns in arestul politiei.

Politistilor nu le-a venit sa creada ce au descoperit in subsolul depozitelor care alta data adaposteau o importanta piata din Moscova. Zeci de camarute insalubre, in care claie peste gramada isi duceau traiul peste 200 de oameni.

Sunt imigranti sositi in Rusia pentru un trai mai bun. Majoritatea provin din Vietnam si din fostele republici sovietice din Asia Centrala.

Privind de afara, aratau ca niste garaje normale si nicunul dintre trecatori nu si-a putut da seama ca dedesubt se afla o adevarat asezare.

Angajatorul improvizase aici un atelier de croitorie, cu 150 de masini de cusut. Oamenii munceau de dimineata pana seara, iar dupa truda urma rasplata.

Imigrantii si-au improvizat aici mici bucatarii, iar in locurile amenajate pentru dus unii dintre ei cresteau gaini.

Milioane de imigranti din Asia au sosit asemeni lor in Rusia, in ultimii ani, pentru a-si gasi un loc de munca. Cei mai multi lucreaza in domeniul constructiilor, la negru, si traiesc in conditii mizere, chiar pe santiere.

 


7 iunie 2013 10:03
Modifică setările cookies