Micul dejun englezesc, in pericol de disparitie |
||
Micul dejun englezesc este in pericol de disparitie. Dulceata servita in mod traditional la aceasta masa este subiectul unui proiect de lege al Uniunii Europene prin care se doreste reducerea continutului de zahar din acest produs, informeaza AFP. O deputata liberal-democrata, Tessa Munt, al carei partid pro-european face parte din guvernarea britanica, a vorbit, miercuri, despre acest proiect al UE de a scadea de la 60 la 50% procentajul minimal de zahar din dulceturi. "Sper ca aceasta dezbatere sa nu insemne moartea micului dejun traditional englezesc, asa cum il stim", le-a spus Tessa Munt deputatilor britanici. "Stim cu totii la ce trebuie sa ne asteptam atunci cand cumparam dulceata din magazin - la un produs de buna calitate, de o culoare frumoasa si cu un termen de valabilitate de circa un an", datorita continutului minim de zahar de 60%, a mai spus aceasta. "Reducand procentajul de zahar din dulceata, ea isi va pierde consistenta. Rezultatul va fi un noroi omogen tartinabil care nu va semana cu nimic din ceea ce stim ca exista in Anglia (in ceea ce priveste dulceata, n.r.)", a mai spus deputata, care si-a exprimat temerile ca producatorii de dulceata ar putea inlocui zaharul cu produse mai ieftine si proaste. Riscul ar fi sa se ajunga la "produse comparabile cu dulceturile frantuzesti si germane si, mai rau, chiar cu cele americane", a mai spus aceasta, potrivit BBC. Insa Guvernul britanic sprijina initiativa UE. 31 octombrie 2013 07:15 |