• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google si-a schimbat logo-ul pentru a-l omagia pe Frank Zamboni, inventatorul masinii de curatat gheata

Google si-a schimbat logo-ul pentru a-l omagia pe Frank Zamboni, inventatorul masinii de curatat gheata

Google si-a modificat logo-ul, sub forma unei animatii, pentru a sarbatori 112 ani de la nasterea lui Frank Joseph Zamboni, inventatorul masinii de curatat si netezit gheata, folosita in special in patinoare.

In prima etapa, un personaj animat care conduce o masina Zamboni curata si netezeste gheata, pregatind-o pentru cativa patinatori si jucatori de hochei pe gheata. Dupa ce jocul se incheie, cel care conduce masina Zamboni se intoarce pentru a reface stratul de gheata.  De asemenea, in noul logo, cei care dau click pe cea de-a doua litera "o" din cuvantul "Google" pot observa ca li se deschide un joc. Astfel, utilizatorii pot curata si netezi gheata, folosindu-se de o masina Zamboni animata. 

Frank Zamboni s-a nascut pe 16 ianuarie 1901, in Eureka, Utah. Fiu al unor imigranti italieni, Frank Zamboni s-a mutat impreuna cu parintii sai la Los Angeles in 1920.  Frank Zamboni a urmat o scoala profesionala in Chicago. In 1927, Frank si fratele sau Lawrence au intrat in domeniul afacerilor cu instalatii de facut gheata, iar in 1939 si-au dat seama de potentialul acestui business, odata cu inventarea unui aparat de facut gheata actionat electric.


16 ianuarie 2013 09:42
Modifică setările cookies