• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google si-a modificat logo-ul pentru a o sarbatori pe Ada Lovelace

Google si-a modificat logo-ul pentru a o sarbatori pe Ada Lovelace

Google si-a modificat luni logo-ul, pentru a sarbatori 197 de ani de la nasterea Adei Lovelace, matematiciana si scriitoare engleza, considerata primul programator din lume.

Noul logo o prezinta pe Ada Lovelace stand asezata pe un scaun si scriind cu o pana pe un papirus care "se revarsa" de pe masa din fata sa, formand literele cuvantului "Google". 

Augusta Ada King, contesa de Lovelace (10 decembrie 1815 - 27 noiembrie 1852), cunoscuta in mod comun ca Ada Lovelace, a fost singurul copil legitim al poetului Lord Byron (cu Anne Isabella Byron). 

Ada Lovelace s-a remarcat in domeniul stiintelor matematice si ca scriitoare, fiind cunoscuta in principal pentru colaborarea sa cu matematicianul englez Charles Babbage, cel care a proiectat primul calculator din lume, in 1837, cunoscut ca "Motorul Analitic". Ada Lovelace a scris primul algoritm pentru un computer, potrivit guardian.co.uk.  Ca urmare a colaborarii sale la realizarea "Motorului Analitic", Ada Lovelace este cunoscuta ca fiind primul programator din lume, iar limbajul de programare Ada ii poarta numele. 


10 decembrie 2012 08:50
Modifică setările cookies